Egészségügyi ellátás

A bécsi repülőtér érkezési szintjén (0. szintjén) található egészségügyi központban éjjel-nappal egy diplomás kórházi ápolónővér, két mentőápoló és egy mentőorvos teljesít szolgálatot (éjszakai pótdíj 22:00-től 08:00 óráig).

Ingyenes tájékoztatás és tanácsadás

Tel.: +43-01-7007-22245 vagy

Tel.: +43-01-7007-22299

medical-center@viennaairport.com

Vészhelyzet esetére összesen 32 defibrillátor található a bécsi repülőtéren. Ezek közül 2 profi készülék az egészségügyi központban, 30 bárki által kezelhető készülék (AED, automatikus külső defibrillátor) pedig több ponton elhelyezve található.

Gondolja át egészségügyi állapotát, és használja ki egészségügyi központunk következő szolgáltatásait:

Oltások

Egy egzotikus országba irányuló utazás esetében gondosan meg kell tervezni a különböző orvosi óvintézkedéseket is. Kérjük, hogy utazása megkezdése előtt kb. 6-8 héttel tájékozódjon arról, hogy a célországban mely oltások ajánlottak, ill. mely országok törvény szerint kötelezőek. Egészségügyi központunk lehetőséget biztosít fertőzések és megbetegedések elleni oltási védelem megszerzésére. Ezzel eleget tehet a különböző célországok előírásainak és ajánlásainak. Az oltási díjakról érdeklődhet a repülőtéri egészségügyi központban a fenti telefonszámon. Kérjük, hogy oltási bizonyítványát és az oltások tájékoztató lapját aláírva hozza magával!!!

1 óra ingyenes parkolással.

Az egészségügyi központban választható oltóanyagok: sárgaláz, tífusz, veszettség, Hepatitis A és B (gyerekeknek is), malária, FSME, influenza, kombinált oltások (diftéria, gyermekbénulás, tetanusz, szamárköhögés)

Maláriamegelőzés

Gyógyszerek a malária, megelőzésére, a bőr és a ruházat szúnyogok elleni védelme és egy rovarölő szerrel átitatott moszkitóhálók rendelkezésre állnak.

Trombózismegelőzés

Hosszabb utazás esetén a mozgáshiány miatt ún. utazási trombózis alakulhat ki.

Fontos előzetes intézkedések:

  • elegendő folyadék biztosítása

  • a láb mozgatása a vérkeringés serkentésére

  • visszérharisnya viselése

Különösen veszélyeztetettek a terhes nők és visszérbetegségekben szenvedők, akiknél meghatározott esetekben az orvossal történő megbeszélés után hosszabb utazás esetén vérhígításra kerülhet sor.

Lehetőség van visszérharisnya közvetlen beszerzésére és trombózisgyógyszerek megvásárlására a visszautazáshoz.

A bécsi repülőtéren ezen kívül egy gyógyszertár és még egy fogorvos is működik.