Utas elhozatala a repülőtérről

Autóval hoz el valakit a repülőtérről

1.) A Bécsi Repülőtérre vezető út

Cím: Flughafen Wien, Einfahrtsstraße, 1300 Wien-Flughafen
Koordináták: N 48°7'29'', E 16°33'27''

 

Arrival to Vienna Airport

 

2.) A megfelelő parkoló (érkezési szint)

A K3 rövidparkoló (4,70 €/ óra) pontosan repülőtér érkezési csarnoka előtt található, és tökéletes parkolóhelyet jelent mindazoknak, akik érkező utast szeretnék elvinni.
 
Acces to short-term car park K3
Koordináták: N 48° 07' 14'', E 16° 33' 49''

 
Alternatív jelleggel, közelsége miatt a 4. parkolóház is megfelel az utasok elé jövők számára.

Paying machine

Parkolójegy megőrzése

A parkolóhoz vagy a parkolóház bejárati sorompójánál parkolójegyet kap, amit a parkoló elhagyásáig meg kell őrizni. A parkolási lehetőségek használati díjai parkolásidíj-jegyzékünkben találhatja meg. A parkolási díjat a bejáratnál, a parkolóhelynél, vagy éppen a parkolóházban kapott parkolójegy segítségével az adott parkoló automata pénztáránál, a 4. parkolóház pénztárablakánál (egész nap nyitva), vagy közvetlenül a kijárati oszlopokon hitelkártyával (American Express, Diners Club, MasterCard, Visa), osztrák bankkártyával, vagy parkolási értékkártyával fizetheti ki.

3.) Érkezési csarnok felkeresése

Köszöntse az érkező utasokat közvetlenül az érkezési csarnokban. Itt csak egyetlen olyan kijárat található, és az érkező utasok két tolóajtón keresztül jönnek ki a csomagkiadó-csarnokból.
Access to Arrivals hall

A tolóajtók bal- és jobb oldalán egy-egy nagyméretű kijelzőn az éppen érkező repülők adatai jelennek meg. Amíg az érkező utasok az érkezési csarnokban várakoznak, addig Ön gyorsan virágot vásárolhat, vagy élvezetesen lekortyolhat egy kávét kávézóink vagy éttermeink egyikében. A kávézóban ülve mobiltelefonja segítségével mobil honlapunkon bármikor megnézheti az éppen érkező járatokat. Ezen túlmenően bejelentkezhet a Vienna Airport alkalmazásba is, és Iphone vagy Android-mobiltelefonjával tájékozódhat a keresett járatokról. A fennmaradó időt kihasználva akár helyben is bevásárolhat a repülőtéri szupermarketben, drogériában, illetve az újságosnál- és könyvesboltban. Kérdéseivel forduljon bizalommal az érkezési csarnok McDonalds éttermével szembeni Airport Information ablak kedves munkatársához. Ha  maradt még némi ideje, akkor látogassa meg látogatóteraszunkat és élvezze a repülőtér csodálatos látványát. A Check-In 3 alatti látogatóterasz március 15-től november 15-ig, naponta 10.00 és 20.00 óra között várja látogatóit. Megközelíthető a 3. szint liftjével.

4.) Kövesse a repüléssel kapcsolatos információkat

Minden esetben kövesse a járatával kapcsolatos aktuális információkra. Az éppen érkező légijáratok információi az utasok érkezési csarnokba érkezését lehetővé tevő tolóajtók bal és jobb oldalán található nagyméretű kijelzőn jelennek meg. Járata státuszát az érkezési csarnok monitorjain is, illetve mobiltelefonon megjeleníthető mobil honlapunk aktuális érkezések részén is megtekintheti. Alternatív megoldásként a járatra bejelentkezhet a Vienna Airport alkalmazásban, így az iPhone vagy éppen Android készülékére érkező üzenetekkel folyamatosan naprakész lehet.


Légi-járatával kapcsolatban az alábbi információkat jelenítheti meg:

 

Járat állapotaJelentés
expectedA beérkező (Incoming) járat már elindult kiindulási repülőteréről.
landingEbben az időpontban a légijármű 10 TM (tengeri mérföld, 10 tengeri mérföld = 18,52 Km) távolságra van a repülőtértől, és megjelenik a földi radaron is.
landedA légijármű földet ért.
plannedA beérkező (incoming) légjármű tartja a tervet.
cancelledA beérkező (incoming) repülőt törölték (nem indul).
delayedKésve érkezik. A terv szerinti érkezési időpont eltolódik.
divertedA járatot másik repülőtérre irányították át. (pl.: rossz időjárás)

Fogyatékkal élőt hoz el a repülőtérről

1.) A Bécsi Repülőtérre vezető út

Cím: Flughafen Wien, Einfahrtsstraße, 1300 Wien-Flughafen
Koordináták: N 48°7'29'', E 16°33'27''

 

Arrival to Vienna Airport

 

2.) A helyes parkolóhely (felvételi pont érkezési szinten)

Az StVO 29b.§, ill. a fogyatékossággal élő személyek számára kiadott EU parkolási igazolvánnyal átmehet a buszjáratok, és a diplomaták számára biztosított sorompókon is, és ingyenesen bemehet az érkezési csarnokhoz. A bejárat közvetlenül a taxi-bejárat mellett található.
 
Access to Arrivals hall