Poggyász

Az akadálymentes és biztos repülés érdekében kérik a légitársaságok a megértésüket, hogy a poggyász maximális súlyát mindig be kell tartani. Sem a feladandó sem a kézipoggyásznak nincsen nemzetközileg elismert mérete vagy súlya. A poggyász súlya és mérete légitársaságonként, osztályonként és járatoként változhat.

Szállítható poggyásszal

Az ingyen szállítható poggyásszal kapcsolatos információt a repülőjegyén találja meg vagy forduljon a légitársaságához.

Nagy méretű poggyászt és állatokat

Nagy méretű poggyászt (pl. surfdeszkák, hangszerek, biciklik, szekrénybőröndök, stb.) és állatokat lehet szállítani, de érdeklődje meg a vele járó költségeket a légitársaságánál. Nagy méretű poggyász és állatok szállításakor a check-in a nagyméretű poggyász pultnál (Großgepäcksschalter-nél) történik. Érdeklődje meg előre, hogy milyen a pontos folyamat a check-innél. Macskákat és kisebb kutyákat a kézipoggyászban is lehet szállítani. Ezzel kapcsolatos további információért forduljon a légitársaságához és vegye az állatvédelmi előírásokat és törvényeket figyelembe.

Kézipoggyász

Rendszerint a fedélzetre csak egy kézipoggyászt lehet felvinni. Mivel nincsenek nemzetközileg elismert méretek és súlyok, ezért a részletekről érdeklődjön az adott légitársaságoknál

Annak érdekében, hogy Önnek a legmagasabb biztonsági szinvonalat garantáljuk 2006 novemberétől új biztonsági előírások léptek érvénybe a kézipoggyászra vonatkozóan. Ezek az előírások nem szólnak a repülőtéren vásárolt termékekre, mert ezek már átestek a biztonsági ellenőrzésen. Számos veszélyes tárgyak pedig utasbiztonsági szempontok miatt nem vihetők fel az EU rendelet szerint a fedélzetre és a biztonsági térbe. Érdeklődje meg idejében, hogy mit vihet fel a repülőgépfedélzetére és mely tárgyakat nem szabad felvinni a fedélzetre.

Elveszett poggász

Hiányzik a poggyásza a landolás után? Az elveszett poggyászt a poggyászátvételi csarnokban lehet jelezni az Elveszett Poggyász (Lost & Found) a légitársaságok ügyfélszolgálatánál. Elvesztett valamit a repülőtéren? Az elveszett poggyászt a 0 szinten kell jelezni a Bécsi repülőtér Elveszett Poggyász (Lost and found) ügyfélszolgálatánál.

Poggyásszal kapcsolatos szolgáltatások

Az induló és az érkező csarnokban a járatok üzemeltetési ideje alatt igénylésre poggyász hordárok állnak az utasok rendelkezésére.

Az utasok a csomagmegörzőben hagyhatják a poggászukat vagy a Safe-Depot (biztonságos értékmegőrzőben) hagyhatják a papírjaikat, kulcsaikat, stb., amelyekre az utazás alatt nincsen szükségük.

Íratokat letétbe lehet helyezni és elhozatni, amennyiben az elhozó személyt névszerint megnevezi.

Továbbá vámletétbe helyezés is lehetséges.

A Bécsi repülőtér területén kofferkulik állnak az utasok rendelkezésére.

Bővebb információt és az elérhetőséget a poggyásszal kapcsolatos szolgáltatások cím alatt talál.

A transzferben ingyenes bevásárlókocsik állnak az utasok rendelkezésére.

Poggyászfeladás - információk és hasznos tanácsok

  • Minden feladandó poggyászt névcímkével kell ellátni, amelyen a neve és a címe jól olvasható.

  • Értéktárgyakat, fontos okíratokat vagy gyógyszereket a kézipoggyászba kell csomagolni.

  • Zárja be a bőröndjét! Adott esetben kösse át szíjjal és zárja le vámzárral.

  • A korábbi utazásokról eredő címkéket távolítsa el, mert a különböző címkék zavarba hozhatják a poggyászkezelési rendszert és ez által nő a kockázat, hogy a bőröndje nem sorolódik helyesen be.

Veszélyes áruk

A veszélyes áruk olyan tárgyak vagy anyagok, amelyek potenciális veszélyt jelentenek az egészségre, biztonságra, vagyontárgyakra vagy éppen a környezetre nézve. Az említett árucikkek szállítására különleges elõírások vonatkoznak.
 
A részletes szállítási feltételeket az IATA 2.3 A. táblázata tartalmazza
 
A részletes szállítási feltételeket az adott légitársaságnál lehet megtekinteni.